Πώς να διαλέξετε επίσημο φόρεμα

Χωρίς αμφιβολία, όλες μας χρειαζόμαστε ένα επίσημο φόρεμα κάθε χρόνο, καθώς υπάρχουν περιστάσεις που το απαιτούν: μία πρόσκληση, ένας γάμος, μία επέτειος. Σαν γενικός κανόνας, ένα μακρύ βραδινό φόρεμα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι κομψό και επίσημο. Αλλά και ορισμένα coctail φορέματα μπορούν να είναι κατάλληλα, σε ορισμένες περιστάσεις.

Κάθε επιλογή πρέπει να ξεκινάει από την ακριβή μέτρηση των διαστάσεών μας. Για να βρείτε το τέλειο στυλ για ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις του σώματός σας. Για το σκοπό αυτό, μετρήστε τρεις διαφορετικές περιοχές του σώματός σας, το στήθος, τη μέση και τους γοφούς. Πάρτε μία απλή μεζούρα και τοποθετήστε την γύρω από το μεγαλύτερο σημείο κάθε περιοχής που μετράτε. Καταγράψτε μετά τη μέτρηση.

Σιγουρευτείτε ότι το φόρεμα είναι κατάλληλο για την εκδήλωση. Κάποιες επίσημες εκδηλώσεις απαιτούν τη γυναίκα να φοράει κάτι πιο ήπιο, όπως μακρύ φόρεμα που θεωρείται και είναι πιο συντηρητικό. Σ” αυτή την περίσταση, ένα μαύρο επίσημο φόρεμα είναι μία καλή επιλογή, όπως και φορέματα σε ήπιους τόνους και όχι φανταχτερά.

Ποιά είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε ένα επίσημο φόρεμα; Υπάρχουν διάφορες εποχές του χρόνου που τα επίσημα φορέματα εμφανίζονται με σημαντικές εκπτώσεις.